1 olupljena pomaranča
¼ avokada
1 pest mlade špinače
nekaj vejic peteršilj
košček ingverja
noževa konica spiruline
1,5-2 dl vode
Zeleno sadje in zelenjava so polni klorofila in sončne svetlobe, kar je v času prebujenja, pomladi, priporočljivo za naše telo in dušo. Zelena je namreč tudi srčna čakra, ki jo z zaužitjem hrane zelene barve negujemo in vzpostavljamo njeno ravnovesje. Pomaranča je bogata s C vitaminom, močan antioksidant, ima diuretičen učinek in deluje zelo poživljajoče. Upočasnjuje staranje in skrbi tudi za razstrupljanje telesa. Avokado je hranljiv super sadež, bogat z maščobami, antioksidanti, prehranskimi vlakninami in beljakovinami. Poln je glutationa, antioksidanta, ki iz celic odplavlja strupe. Tovrstni antioksidant telo sicer sam proizvaja, vendar smo kot posamezniki izpostavljeni raznovrstnim onesnaženjem, vse od zraka, zemlje, hrane, predvsem pa stresa. Glutation poskrbi tudi za imunski sistem in zdravje živčnega sistema. Dodali smo peteršilj, saj pomaga telesu pri višji produkciji glutationa, ki omogoča, da se telo lažje razstruplja, na ta način pa naše celice pridobijo tudi več kisika. Peteršilj pa nam čisti še ledvica. Špinača vsebuje velike količine koencima Q10, ki ščiti kožo pred poškodbami sonca. Poleg tega pa klorofil v špinači pomaga očistiti kri in alkalizirati telo. Košček ingverja pospešuje kroženje krvi in tako iz telesa hitreje odstranimo strupe. In kaj pripomore spirulina? Superalga, ki je vir vitalnosti in življenjske energije, krepi imunski sistem, izloča toksine iz telesa, ter je bogat vir številnih vitaminov in mineralov. Za vse, ki začutijo pomladno prebujenje.