Taman Organic
logo
ZDRAVE DOBROTE NA SODOBEN NAČIN
051 322 312
info@taman-organic.si
Nazorjeva ulica 3, 1000 Ljubljana
Instagram Feed
Search

Štruklji iz rdečega zelja na kremi graha

s pečeno rdečo peso in brstičnim ohrovtom

TESTO

  • 500 g moke
  • 50 ml olja
  • 250 ml vode
  • majhna žlička soli

NADEV

  • 1 glava rdečega zelja
  • 1 l rdečega vina
  • 3 žlice cimeta
  • 100 g kumine
  • 100 ml vode
  • 3 čebule
  • 6 jabolk
  • sol po okusu

PRIPRAVA

Testo razdelimo na 4 kose in ga razvlečemo kolikor lahko na tanko, da se nam ne trga. Nadev razmažemo po dolžini na približno 1/3 površine testa srednje tanko. Stranice prepognemo na noter in ga čimbolj tesno nežno zavijemo skupaj.  Zelo tesno ga zavijemo v folijo in ga damo v pečico za 90 min na 160°C.

GRAHOVA KREMA

  • polovica vrečke zmrznjenega graha
  • polovica srednje velikega pora
  • 1 žlica soli
  • polovica žličke popra
  • 1 majhna žlička sode bikarbone
  • 2 veliki žlici olja
  • toliko vode, da pokrije vse sestavine

PEČENA PESA IN OHROVT

  • pesa in brstični ohrovt
  • 3 stoki česna 
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • sok srednje velike limone
  • olje za ponev

Polovico pora popečemo na olju, dodamo grah in zalijemo z vodo. Dodamo še preostalo polovico pora. Ko zavre, dodamo sodo bikarbono ter zmiksamo s paličnim mešalnikom. 

Pri peki zelenjave se prepustite osebnemu navdihu in preizkusite priljubljene začimbe. Nam najbolj prija česen in limona.

NASVETI

Če vaša pečica ne podpira kuhanja, v loncu zavrite vodo in ga postavite v pečico. Para bo v pečici ustvarila učinek kuhanja. Pozorni bodite, da v loncu ne zmanjka vode.