Taman Organic
logo
ZDRAVE DOBROTE NA SODOBEN NAČIN
051 322 312
info@taman-organic.si
Nazorjeva ulica 3, 1000 Ljubljana
Instagram Feed
Search
EKOLOŠKO

ZAKAJ TAMAN?

Zdrava prehrana, odlično vzdušje in lokalno pridelani proizvodi so glavni temelji naše restavracije. Verjamemo, da mora biti celotna izkušnja okušanja hrane medsebojno povezana in da morajo pri tem sodelovati vsi čuti. Prav zato smo v mesto prinesli košček narave, kjer se lahko sprostite v domačem vzdušju in začutite okus lokalno pridelane organske hrane ali pa si jo vzamete s seboj domov in v službo.

Misija Tamana je jasno zakričati, da je razmislek kaj potuje v notranjost naših teles vsak dan in kako to vpliva na kvaliteto naših življenj, ključen v kolikor želite dodati kvaliteto vašemu življenju. Noben nov avto, nova kuhinja, nova draga obleka, itd, ne morejo nadomestiti neugodja, ki ga doživlja bolan človek. Razmislimo ali vlagamo dovolj v svoje zdravje. Poleg hrane in pijače je pomembna le še telovadba. Neizpodbitno dejstvo je, da je to formula za zdravo in aktivno življenje v vseh obdobnjih, ne samo do 40 leta. V kolikor bi kdo želel kako diskusijo več naj mi napiše na sebastjan@taman-organic.si, z veseljem se pomenim.

dr. Sebastjan Perko, dr. dent. med.

Ustanovitelj

Odločitev za odprtje gostinskega lokala je v meni zorela kar nekaj časa. Dejstvo je, da sem po poklicu zobozdravnik in sem bil v gostinstvu do sedaj udeležen le kot gost, zaradi česar odločitev nikakor ni bila samoumevna. Sem človek, ki mu zdravje telesa in uma pomeni zelo veliko. Sam se že 15 let prehranjujem vegetarijansko. Prelomni trenutek se je verjetno zgodil v letu 2013, ko se je moja žena pri 32 letih preko noči zbudila z vsemi zatečenimi sklepi in neznosnimi bolečinami, zaradi katerih je težko sploh hodila. Diagnostificirana je bila z artritisom z navodilom po jemanju močnih zdravil do konca življenja, kar vse je docela spremenilo najino življenje in pogled na človeško zdravje. Sicer sva že pred tem nekako skušala slediti smernicami, tedaj pa sva popolnoma spremenila prehranjevanje in v manj kot enem letu so ženi izginili vsi simptomi artritisa.  S tem sem dobil neprecenljivo izkušnjo neverjetne moči, ki jo ima prehrana na naše življenje in prav ta koncept prehranjevanja zaobjema novi lokal Taman, katerega namen je, da daje ljudem priložnost jesti dobro in zdravo hkrati, tudi izven domačega ognjišča in v službenem času.

Vodja restavracije

Gorazd Halič

Star-e-šina in vodja ekipe. Hotelir, strokovni učitelj in danes vodja restavracije. Sommelier, ki sem mnenja, da se ne glede na to, katera jed je na krožniku, vedno najde primerno vino. Takšno, ki je »taman«. 

Prehranski svetovalec

Rok Krumpak

Kot otrok sem bil zelo športno naravnan, zato sem se odločil, da se izšolam na področju športa. Pridobil sem licenco Fitnes trenerja 3. stopnje, Kondicijskega trenerja ter naziv Prehranski svetovalec. Vodim individualne treninge, v Tamanu pa za vas sestavljam pestre jedilnike.

Kuhar

Kristjan Solar

Vegansko kuhinjo želim približati vsem okusom. Vsakič znova presenetim z zanimivimi kombinacijami okusov. Še tako običajno jed spremenim v presenečenje za brbončice.

Natakar

Gregor Mehić

Sem največji natakar v Tamanu – dobesedno največji. Gostinsko šolo sem končal v Celju in se po nabiranju izkušenj v slovenskih hotelih odločil za manjšo verzijo delovnega okolja, takšno, v kateri delam boljše za svoje goste.