Taman Organic
logo
ZDRAVE DOBROTE NA SODOBEN NAČIN
051 322 312
info@taman-organic.si
Nazorjeva ulica 3, 1000 Ljubljana
Instagram Feed
Search
Hrana, ki riše nasmeh!

Uravnotežena, nepredelana ‘živa’ hrana in sezonska prehrana pomaga ohranjati dobro psihično in fizično počutje. Seveda hrana lahko bistveno vpliva tudi na počutje, nezanemarljivo pri tem je tudi to, po kateri vrsti hrane se nam pocedijo sline.

Preberi več
Kuhinja - očem nevidno srce restavracijskega dogajanja.

Ste se kdaj vprašali, kaj vse je potrebno, da pred seboj na mizi dobite slasten, sezonski, zdrav, sijoč in ljubezni poln obrok? Tokrat bomo z vami odkrito govorili o zakulisju kuhinje, ki ga gostje redko vidite.

Preberi več
Vegetarijanstvo in veganstvo v športu

Vegetarijanstvo in veganstvo sta načina prehranjevanja z odpovedjo prehranjevanja z mesom. Vegetarijanci še vedno vnašajo živalske produkte, njihova prehrana temelji na zelenjavi in sadju, žitih, stročnicah, mlečnih izdelkih, predvsem siru, skuti in sirotki. 

Preberi več
Šport in rastlinska prehrana

Pogovarjali smo se z osebnim trenerjem Simonom Virantom, ki pravi, da gre pri športu in prehrani za tek na dolge proge. »Vse, kar šteje, je rezultat na dolgi rok – govorimo o letih.« 

Preberi več
Kako nadomestiti meso

Bojazni, da bi vegetarijancem in veganom primanjkovalo proteinov, nikakor ni. Vsaj takrat ne, ko imajo raznovrstno in bogato prehrano.

Preberi več
Kako naročamo ‘šampanjec’ in skoraj vedno pijemo penino

Katera penina je boljša? Srebrna ali zlata? Če je odgovor srebrna, ker je bolj sladka, je problem v tem, da po navadi pijete zelo suho (brut) zlato in polsuho srebrno. Vemo pa, da je zlata pridelana po klasični metodi, srebrna pa po metodi charmate. Katera vam je sedaj ljubša?

Preberi več
Čakre in barve hrane

Od malih nog smo obkroženi z barvami življenja. Te barve nam življenje bogatijo, vplivajo na naš tako psihičen kot tudi fizičen nivo, hkrati pa so nekatere še kulturno pogojene. Z različnimi impresijami, ki vplivajo na našo senzorično percepcijo, lahko spreminjamo naša emocionalna stanja.

Preberi več
Vegetarijanstvo in miti

Ne moremo se ogniti dejstvu, da imajo rastlinska živila poleg beljakovin tudi bistveno več antioksidantov, vlaknin in mineralov kot živalska. Nabor surovin je zelo raznolik, tolikšen kakršni so okusi. Torej, za vsakogar nekaj. 

Preberi več
Prebudimo svoje telo

Tudi mi smo del narave, zatorej valovimo z njo. Smo eno z naravo in eno z Zemljo. Slednja nam daje prostor za naše bivanje, za življenje, narava kot del življenja, nas vsak letni čas obdaruje s svojimi darovi.

Preberi več
Intervju z ustanoviteljem

Na Nazorjevi ulici, korak stran od mestnega vrveža se je odprl Taman Organic - novi bistro v centru Ljubljane z ekološko ponudbo jedi in pijač. Moderen ambient, prijazna postrežba in sproščena atmosfera vas v Tamanu spremljata ob okusnih jedeh. Odprl ga je dr. Sebastjan Perko, dr. dent. med., skupaj s prijatelji Gorazdom, Gregorjem, Kristjanom in Juretom. Dr. Perko je tudi prijazno odgovoril na vsa naša vprašanja.

Preberi več
Taman v medijih

Naša zgodba se širi in več o nas lahko zasledite tudi v različnih mediji.

Preberi več